POSTURAL TRÄNING 

Postural träning är en fysioterapeutisk metod som härstammar från USA. Träningen grundar sig i att rakställa kroppen och stärka den posturala muskulaturen (kroppens hållningsmuskler).


 När dom posturala musklerna är aktiva blir hållningen avslappnad och belastningen fördelas genom kroppen på ett optimalt sätt. I dagens samhälle ser vi en hel del felaktiga kroppsställningar och rörelsemönster som är en stor grundorsak till mycket av vår smärtproblematik.


Vad är Posturala muskler?

Posturala musklerna sitter djupt i kroppen och är avsedda att arbeta för dig dygnet runt. Deras främsta funktion är att hålla skelettet upprätt i stående och i sittande samt i rörelse. Hos en människa som har en funktionell kropp kommer de flesta musklerna som inte är de posturala att kunna vara helt avslappnade när man står eller sitter. Alltså ska du kunna stå och sitta långa stunder och samtidigt kunna känna dig "lätt" & avslappnad utan smärtor i kroppen.


De sekundära musklerna använder vi när vi är i rörelse  t.ex. när vi går, lyfter etc. Dom här musklerna hjälper de posturala musklerna att hålla kroppen i en stabil rörelse.

Rörelsemusklerna (de sekundära) är ytliga, stora och starka muskler som hjälper oss vid tunga och starka lyft. Dom ger oss mycket kraft och explosivitet men är tyvärr inte uthålliga och fungerar endast under en kortare tid. Det är oftast dom här musklerna som de flesta stärker upp när man tränar på gymmet. 

Att ha ett samarbetet mellan posturala och sekundära  muskler,  är grunden för att kroppen ska kunna fungera optimalt. 


Hur går träningen till?

Genom små och enkla övningar korrigerar vi hållningen och ett rörelsemönster startar vilket ger sätter igång kroppen till självläkning och ofta försvinner symptomen  både kort- och lång sikt.

Det som skiljer postural träning från annan traditionell träning, är att den fokuserar på att se över grundorsaken till smärtan och inte enbart på att lindra symptomen. Din kropp är en enhet och då gäller det att behandla den som en enhet.


Träningen strävar efter:

 • Smärtfria rörelser i kroppen

 • Hållningsstabilisering - stärka posturala muskler

 • Bättre balans

 • En kommunikation med muskler som ger en god kroppsuppfattning och kontakt.

 • Närvaro och känsla av "antigravity".
Hur kan du börja med postural träning?

Maria delar postural träning både som onlinekurser samt håller privata sessioner där du får ett skräddarsytt program med övningar och hemuppgifter som enkelt kan utföras i ditt hem.  För mer information och priser se nedan.


POSTURAL TRÄNING ONLINEKURS

Kommande live-onlinekurser i grupp hittar du under:
www.corpo.se/store/store


POSTURAL TRÄNING - PRIVAT COACHNING - ONLINE - 4 TILLFÄLLEN

DETTA ÄR ETT SKRÄDDARSYTT PROGRAM UPPLAGT PÅ FYRA TILLFÄLLEN FÖR JUST DIN KROPP OCH DINA UTMANINGAR.


Postural Träning online anpassas helt efter dina förutsättningar och i din trygga hem-miljö!
Före vår första träff kommer vi att gå igenom dina förväntningar och mål via mail så att vi tillsammans kan utveckla ett program där du kan nå din fulla potential. Oavsett om du vill fokusera på rörlighet, styrka, har skador och vill slippa smärta eller helt enkelt bara få en bättre hållning, kommer jag att hjälpa dig hitta övningar som du mår bra och känner dig trygg av.

I programmet ingår kunskap om postural träning, kroppens posturala muskler och även förståelse om just din kropps rörelse. Postural träning är perfekt att kombinera med löpning, simning, cykling eller annan träning. Jag coachar dig tryggt/lugnt och kommer aldrig tvinga dig in i positioner du inte är redo för, men vi kommer att utforska dina möjligheter.
I programmet ska du förstå dina individuella rörelsemönster och obalanser. Dessutom ger jag dig verktyg som du alltid kan använda hemma och i vardagliga situationer så träningen blir av enkelt och med kontinuitet.

Programmet sker under fyra tillfällen med ett tillfälle i veckan (månadsprogram). Detta för att verkligen få kontinuitet / förändring och bästa support på vägen. All coachning sker via personliga - zoom-videolänkar och under hela månaden har du möjlighet till mail kontakt och svar inom 24 timmar.POSTURAL TRÄNING - PRIVAT COACHNING - ONLINE - 4 TILLFÄLLEN

 PAKETET INNEHÅLLER:

 • Mail-kontakt före första lektionen.
 • 4 x 30 min personligt utformad coachning med övningar online (ett tillfälle i veckan)
 • Personliga målsättningar för att se din utveckling.
 • Överblick av din kroppshållning och specialanpassade övningar för att få mer rörlighet och styrka.
 • Val och rekommendationer för utrustning samt se över din arbetsplats.
 • Finn din optimala träningsplats och tid i hemmet eller utomhus i naturen.
 • Kontakt och coachning via mail under aktuellt PT-program.
PRIS: 1850 kr. för 4 tillfällen / 30 minuter / tillfälle.
* Dom fyra tillfällena ska se inom 6 veckor.

Betalning sker via swish eller faktura efter slutförd omgång.
Vill du boka in dig eller har frågor om upplägg etc.
Fyll i nedan formulär så kontaktar vi dig inom 24 timmar.